Make your own free website on Tripod.com

Winka
Virallinen nimi Winka

Kutsumanimi Vinka

Rotu Pohjoisruotsinhevonen

Sukupuoli tamma

Väri ruunikko

Merkit jauhoturpa

Säkäkorkeus 153cm

Rekisterinumero ?

Koulutus ko: HeB, re: 90cm

Painotus yleis, valjakko

Syntynyt/ikä 1.4.1998/10v [ikääntyminen]

Omistaja Kuukide / Twinkle Blizzard


Kasvattaja/ex-omistaja Kuukide

Isä ?

Emä ?

Winka on sellainen huoleton hevonen, joka ei voisi vähempää välittää autoista tai muista pelottavista jutuista. Winkan motto näyttää olevan "elä joka päivä täysillä", sillä se näyttää nauttivan joka sekunnista elämässään. Winka on kokonaiskuvaltaan ehkä hiukan laiskan näköinen, sillä useimmiten sen näkee seisomassa alahuuli lerputtaen ja takajalkaansa lepuuttaen, mutta ei Winka sellainen suinkaan koko ajan ole. Winka on sellainen hevonen, joka valikoi ratsastajansa ja kaverinsa tarkkaan. Jos se ei pidä tyypistä, niin sitten ei pidä ja käyttäytyy huonosti tämän kanssa. Winkalla on myös pitkä muisti, ja se muistaa ne ihmiset jotka ovat satuttaneet sitä.

Ratsastaessa Winka on vähän erilainen joka kerta, sillä sen käytös riippuu ratsastajasta. Jos Winka tykkää kyseisestä tyypistä, se on reipas ja tottelevainen mutta jos ei pidä, se on laiska ja kulkee huonosti. Pikkulapsia kuskatessa Winka ottaa hommansa vakavasti eikä sillä ole aikomustakaan olla huono ratsu. Esteistä Winka ei erityisemmin välitä, mutta kyllä se yleensä yli menee. Kouluratsastuksesta Winka pitää, eikä tällaisen työhevosrodun kankeuskaan haittaa kun Winka innostuu. Tämä tamma nimittäin saattaa mennä vaikka mitä hankalaa jos tahtoo oikein miellyttää ratsastajaansa. Kilpailutilanteissa Winka on rauhallinen kuin viilipytty ja tekee aina parhaansa. Traileriinkin Winka menee yleensä helposti.

Ajaessa Winka on parhaimmillaan tietty rotunsakin puolesta mutta muutekin. Se pitää kärryjen vetämisestä ja onkin osallistunut moniin metsätöihin tallin alueella.

Hoitaessa Winkan täytyy tutkia kaikki tarkkaan. Yksikään harja ei pääse Winkan karvalle asti ilman että tamma on nuuhkaissut sitä. Yleensä myös hoitaja saa tarkan syynin. Kaviot Winkalta on helppo ottaa, mutta pään harjausta se inhoaa ja saattaa näykkäistäkin vähän. Varusteet on helppo laittaa Winkalle, sillä se ei vastustele ikinä.

Tarhassa oloa Winka rakastaa. Se tarvitsee kanssaan ulkoilemaan aina kaverin, ettei se tule yksinäiseksi sillä Winka on pohjimmiltaan hyvin leikkisä hevonen joka tarvitsee virikkeitä koko ajan. Kun pitäisi palata talliin, Winkaa saa jahdata pitkin poikin tarhaa ennen kuin se antaa kiinni.

Näyttelykalenteri
talli - luokka - pvm - jaos - sijoitus
Rojo Gato - harv. hevostammat - 3.3.2007 - PKK - TY, 8/10
Atlas - Kylmäveriset tammat - 18.5.2007 - PKK -
Aweia - hevostammat - 17.5.2007 - PKK -
Cyklon - kylmäveriset tammat - 13.5.2007 - PKK

Jälkeläiset
nimi / emä / skp / synt


Kuvat © Kuukide
Tekstit © Kuukide