Make your own free website on Tripod.com

Mr. Valentine

Virallinen nimi Mr. Valentine

Kutsumanimi
Valle

Rotu
Welsh Cob (sektio C)

Sukupuoli
ori

Väri
ruunikko

Merkit
ei ole

Säkäkorkeus
135cm

Rekisterinumero
?

Koulutus
ko: HeA, re: 100cm

Painotus
esteratsastus

Syntynyt/ikä
1.4.2000/8v [ikääntyminen]

Omistaja
Kuukide / Twinkle Blizzard

Kasvattaja/ex-omistaja
Kuukide

Isä ?

Emä ?

Valle on luonteeltaan hyvin kärsimätön ja energinen hevonen. Valle rakastaa esteitä ja vauhtia. Se kuumuu helposti ja on välillä hyvin vaikea käsitellä energisyytensä vuoksi. Taluttaessa se kiirehtii ja tempoilee joka suuntaan kärsimättömänä. Se ei myöskään jaksa seistä paikoillaan kuin ihan vähän aikaa. Karsinassa sille täytyy olla koko ajan jotain virikettä, ettei se kyllästy ja ala potkimaan seiniä. Valle rakastaa huomiota ja pitää ihmisistä. Liiasta rapsuttelusta se kuitenkin hermostuu ja ylimääräiset rapsuttelijat voivat saada hampaista sormilleen. Valle inhoaa ahtaita paikkoja kuten trailereita, eikä se kestä olla yksin tarhassa tai tallissa. Valle ei ole säikky, mutta myös se saattaa joskus säikähtää autoja tai äkkiliikkeitä. Valle on orimainen ja kovasti tammojen perään.

Ratsastaessa Valle on eteenpäinpyrkivä ja painaa kuolaimelle hiukan. Valle kuumuu helposti esteillä ja saattaa innostuessaan lähteä ryöstämään tai pukitella. Sitten, kun Vallen energian saa kanavoitua oikeaan asiaan, siitä kehkeytyy loistava esteratsu. Valle on hyvin herkkä pohjeavuille, mutta sillä on hiukan kova suu. Vaativaan kouluratsastuskseen Vallen kärsivällisyys ei riitä, eikä sillä kannata kilpailla kouluratsastuksessa ollenkaan. Valle rakastaa maastoilua ja vauhdikasta laukkailua sänkipellolla.

Hoitaessa Valle seisoo yleensä rauhallisesti, mutta heti tilaisuuden tullen se ryntää ulos karsinan ovesta. Siksi se kannattaakin sitoa kiinni hoitaessa. Kuolaimet ovat Vallen kanssa oikea maanvaiva, sillä tämä temperamenttinen poitsu ei meinaa millään ottaa niitä suuhunsa. Satulavyötä kiristäessä Valle saattaa hiukan näykkiä, muttei yleensä yritä satuttaa.

Muihin hevosiin Valle suhtautuu pomottelevasti ja se onkin tarhakaveriensa joukossa lauman johtaja. Koirista Valle ei pidä ollenkaan. Se pelkää varsinkin haukkuvia koiria, ja saattaa rynnätä hirveään kiitolaukkaan kuullessaan koiran haukkuvan.

Kilpailutilanteissa Valle käyttäytyy mallikelpoisesti. Se ei säiky mitään ja suorastaan nauttii kisaamisesta ja huomiosta.


Kilpailutulokset
talli / jaos / laji / sijoitus / pvm

Jälkeläiset
nimi / emä / skp / synt


Kuvat © Kuukide
Tekstit © Kuukide