Make your own free website on Tripod.com

 

Takaisin etusivulle--->

Kohta on taas joulu. Jännittääkö sinua? Etkö malta odottaa? Lenteleekö vatsassasi perhosia? Tuntuvatko päivät liian pitkiltä? Useimpia jännittää. Tässä on jouluisia vinkkejä joululahjoihin ja askarteluun, ettei odottelu varmasti käy tylsäksi. Pidä hauskaa!Lue jouluaiheisia kirjoja. Mauri Kunnaksen Koiramäen joulu, Onnin paras joululahja, Joulupukki, Koiramäen Martta ja Tiernapojat sekä 12 lahjaa Joulupukille ovat lukemisen arvoisia. Myöskin Astrid Lindgrenin Lapsen Joulu ja Melukylän Joulu kannattaa lukea. Ehdottomasti eniten ikävää lievittää J.R.R. Tolkienin Kirjeitä Joulupukilta johon on koottu Tolkienin lapsilleen kirjoittamia "Joulupukin kirjeitä". Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä mainittakoon Tonttutyttö Tarleena matkalla jouluun ja Olipa Virtasilla joulu.

Askartele joulukortteja. Tätä taitavat kaikki olla joskus tehneetkin. Tiimarista ja Sinooperistä ja kimalleliimaa, korttipapereita, helmiä ja muuta kivaa joista voit tehdä mieleisesi kortit ja lähettää ne ystävillesi. Keksi jokaiseen korttiin vaikkapa hauska jouluruno tai hassu tervehdys.

Mene jouluostoksille kavereidesi kanssa. Joululahjoja voi käydä ostamassa montakin kertaa, jos tykkää shoppailemisesta. Voit jakaa ostokset kahteen kertaan; toisella ostat perheen lahjat ja toisella kavereiden!

Etkö keksi mitä ostaisit lahjaksi perheellesi? Tässä muutama vinkki epätoivoiselle;
- Älä osta pehmolelua. Ne ovat ihania, mutta vievät loppujen lopuksi vain tilaa.
- Mieti, mitä tarvitaan. Älä osta äidille pannulappua jos niitä on jo monta.
- Muistele tavaroita, joita he ovat joskus ihastelleet kaupassa. "Tätä mä olen aina halunnut!" -lause lämmittää mieltäsi jouluna.
- Koita tehdä lahjasta yllätys. Osta jotain, mitä ei osaa odottaa.
- Lahjan ei tarvitse olla kallis ollakseen hyvä. Voit askarrella lahjasi itsekin. Kuten sanotaan, tärkeintä on ajatus.
- Kysy, mitä halutaan.

Askartele yllätysjoulukalenteri; Kerää 24 tyhjää tulitikkuaskia ja liimaa ne päällekkäin niin, että niistä muodostuu pikkuruinen lipasto. Päällystä reunat vaikka punaisella paperilla tai huovalla ja liimaa askeihin pienet helmet nupeiksi ja kirjoita niihin numerot. Jokaiseen askiin voit pyytää vaikka äitiäsi laittamaan yllätyksen! Toimii kuin tavallinen kalenteri, avaa joka päivä yksi luukku!