Make your own free website on Tripod.com

Diminuendo
Virallinen nimi Diminuendo

Kutsumanimi Dimi

Rotu Ahaltekke

Sukupuoli ori

Väri rautias

Merkit piirto

Säkäkorkeus 151cm

Rekisterinumero ?

Koulutus ko: HeC, re: 90cm

Painotus yleis

Syntynyt/ikä 1.4.2002/6v [ikääntyminen]

Omistaja Kuukide / Twinkle Blizzard


Kasvattaja/ex-omistaja Kuukide

Isä ?

Emä ?

Jos pitäisi keksiä yksi sana kuvaamaan Dimin koko olemusta, niin se olisi epäilemättä "hyperaktiivinen" tai "yliutelias", sillä sellainen Dimi kyllä onkin. Kun tätä nuorta oria tulee vaikkapa hakemaan tarhasta, se laukkaa tarhan ovelle innoissaan ja ravailee siinä kärsimättömänä edestakaisin niin ettei sitä meinaa saada kiinni. Dimi on innokas oppimaan uusia asioita ja tapaamaan uusia tuttavuuksia, eikä se näytä pelkäävään ketään tai mitään. Joskus se tosin saattaa vähän hätkähtää vaikkapa kännykän ääntä. Dimi pitää ihmisistä, ja pienistä lapsista se on erityisen kiinnostunut. Tuttu näky tallissa on Dimin pää kurkistelemassa karsinan ovesta uteliaana.

Vaikka Dimin ratsukoulutus on vielä vähän vaiheessa, näkee siitä kuitenkin, että se on melko vakaa ja herkkä ratsu. Dimi ei ainakaan toistaiseksi ole vielä osoittanut poikkeuksellista lahjakkuutta niin esteillä kuin koulussakaan, vaan siitä on muodostunut tuollainen sopiva yleisheppa. Dimi ottaa ratsastajan selässään hyvin vakavasti jonka takia se onkin hyvä myös aloittelijoiden ratsuksi. Esteillä Dimi on melkoisen toistaitoinen; se kieltää välillä ja hyppää esteet hiukan laiskasti. Kouluratsastuksessa se kulkee hyvin, mutta taipuu kankeasti.

Hoitaessa Dimi pyörii ja haluaa koko ajan nähdä, mitä sille tehdään. Se nappaa harjoja suuhunsa ja viskelee niitä ympäriinsä. Tämä saattaa olla aika hassua, jos ei ole vaikkapa kiire jonnekin. Dimi kannattaa laittaa joko käytävälle tai karsinaan kiinni kun sitä hoitaa, että hommasta tulisi ylipäätään jotakin.

Trailerit taas ovat Dimille sama kuin helvetti. Kun se edes näkee avoimen trailerin, se saa pienen paniikkikohtauksen ja lähtee hermostuneena riuhtomaan kauemmas. Kun Dimiä kuljetetaan, kannattaa lastaamiseen varata noin tunti aikaa. Ulos trailerista Dimi tulee kovaa ja rytinällä, eikä silloin kannata olla ihmisiä traikun lähistöllä.

Taluttaessa Dimi kiirehtii eteenpäin ja ruokaa nähdessään ryntää syömään. Joskus se saattaa vähän ravatakin, jos ollaan menossa lämpimään talliin.

Kilpailutulokset
talli / jaos / laji / sijoitus / pvm
Sarin pientalli / PKK / näyttely / 8. / 15.2.2007

Jälkeläiset
nimi / emä / skp / synt

Arvosteluita:
Rosanna / PKK:n nimikkoluokka 8. sija: Mukavan näköinen poju. Rakennekuvassa väritys onnistunut, sillä puukynistä huolimatta siitä ei näy valkoinen paperi läpi. Pienet kiillot selässä, lautasilla ja lavassa ovat kivat, rohkeutta vaan niihinkin lisää. Pää kivan näköinen, pidän orin piirrosta. Kiinnitäthän huomiota, että saat jalat samanpituisiksi! Myös liikekuva onnistunut. Jalat ovat luonnollisessa asennossa ja niitä on varjosteltu kivasti.

Diminuendo on koulutettu tumpelassa.

Kuvat © Kuukide
Tekstit © Kuukide